Genootschap Beeldende Kunst Oss

RUW’Art 2.0 verlaat de Houtstraat per 31 augustus.  Klik hier voor het laatste nieuws      

©
GBKO 2015-2021
Terug naar ‘Op Locatie’ Terug naar ‘Op Locatie’ Terug naar ‘Op Locatie’
RUW’Art
Het kunstenaarscollectief Ruw’Art, met als initiatiefnemer Henk Ruurda, heeft een nieuw onderkomen gevonden. Sinds 21 oktober 2014 zijn de kunstenaars actief in een pand aan de Houtstraat 19 in het Osse centrum. Het oorspronkelijke RUW’Art team begon in een leegstaand pand in winkelcentrum De Ruwert. Vandaar de naam. Ze moesten daar vertrekken omdat de eigenaar andere plannen had. Na een pauze van 4 maanden heeft men nu een pand van 250 vierkante meter betrokken aan de Houtstraat. Na een periode van ruim 2 jaar exposeren en werken in de Houtstraat werd het pand in maart 2017 verhuurd. Wij vonden een tijdelijk onderkomen bij Frank Jansen in @Paulus en konden daar onze materialen opslaan. Nu na 8 maanden zijn we weer terug in de Houtstraat met een ander concept……….  
Leden van het GBKO die deel uitmaken van het kunstenaarscollectief Ruw’Art
Ine Boesewinkel Peter Boesewinkel Ine Gooren Saskia Laan Mary Loermans Riet Mulders Henk Ruurda Jan Teuwen
15  kunstenaars Ruw’Art bestaat uit vijftien kunstenaars die het pand aan de Houtstraat gebruiken als atelier en expositieruimte. Het huidige collectief bestaat uit beeldhouwers,keramisten, schilders glaskunstenenaars en een fotograaf.
Atelier en expositieruimte Ruw’Art, met elke maand gastexposanten in de etalage. Geopend van do. t/m zat. van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Wat is er Nieuw Binnen de Ruw’Art zijn 5 kleine ateliers gerealiseerd. Daarin exposeren en werken de kunstenaars tijdens hun dienst. De maandelijkse exposities voor andere kunstenaars wordt voortgezet, maar is iets meer naar binnen gericht. Daarnaast zijn er 2 pop-up plaatsen gekomen, die te huur zijn, voor exposanten van buiten de Ruw’Art.