Genootschap Beeldende Kunst Oss

©
GBKO 2015-2022
Terug naar archief 2015 Terug naar archief 2015 Terug naar archief 2015

GBKO in de pers 2015

www.nieuwsblad-desleutel.nl De Sleutel · woensdag 7 januari 2015 · 10

Beeldende kunsten in Raadhuis Ravenstein

Leden van het Genootschap voor Beeldende Kunst Oss exposeren van 10 januari tot en met 29 maart in het Raadhuis van Ravenstein. Zaterdag 10 januari is de officiële opening om 15.00 uur, muzikaal omlijst door het echtpaar Els en Pieter Langendijk op hobo en fagot. Iedereen is welkom.
van de redactie
Oss - Het GBKO is een bloeiende vereniging van 45 ambitieuze amateurkunstenaars met als doel om het beoefenen van beeldende kunsten te bevorderen. In 1960 ontstaan uit de wens van oprichter Theo van der Steen om een klankbord te hebben om zijn werk eens kritisch te beschouwen. Maandelijks komen de leden bij elkaar in het Zuidergebouw aan de Oude- Molenstraat in Oss. Na een korte vergadering bespreken zij dan met elkaar het meegebrachte werk en/of de toegepaste techniek, met name om over en weer te leren en elkaar te stimuleren. Zij zijn samen ook actief op inspirerende werksituaties, nemen deel aan kunstmanifestaties en organiseren lezingen, kunstreizen en excursies ter lering en vermaak.
Elk jaar organiseren zij een tentoonstelling, dit jaar voor de 53ste keer. De 43 amateurkunstenaars laten hun nieuwste individuele werk zien. Vandaar de titel ’43 keer anders’. Het belooft een verrassend scala van thema’s en uit eenlopende technieken’, volgens de organisatie. Het Raadhuis is gevestigd aan de St. Luciastraat 2 in Ravenstein. Geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Zondag 11 januarien in het Carnavalsweekend van 14/15 februari echter is het Raadhuis echter gesloten.
Nominatie voor Léon Spronk Léon Spronk, een van de leden van het Genootschap Beeldende Kunst Oss, ontving onlangs een nominatie voor de Amateurkunstprijs 2014. Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting BeeldendeVrijetijdskunst (SBV). De jury was onder de indruk van het vakmanschap en de materiaalbehandeling dat getuigt van een ‘zeer kundige hand’. Het werk van Spronk dingt nu met twaalf andere kunstwerken mee naar de eerste plaats. Doel: kwaliteitsbevordering van de beeldende amateurkunst in Noord-Brabant.
De expositie omvat ‘beeldende kunst’. Naast schilderijen dus ook beelden en bijvoorbeeld textielobjecten. Kortom, volop variatie.