Genootschap Beeldende Kunst Oss

Modelschilder- en tekencollectief Oss

©
GBKO 2015-2022
Terug naar ‘Op Locatie’ Terug naar ‘Op Locatie’ Terug naar ‘Op Locatie’
  Modelschilder- en   tekencollectief Oss
Wat in 2008 begon met twee enthousiaste initiatiefnemers, Riet Klaassen en Henk Ruurda, is uitgegroeid tot een groep van 15 gelijkgestemde amateurkunstenaars. Officieel is de naam van de groep het model- schilder- en tekencollectief Oss, maar zelf noemen zij zich ook wel de Vrijdagsschilders. Elke vrijdagochtend wordt er met veel concentratie en discipline getekend en geschilderd naar levend model. De groep huurt een atelier in ‘De Muzelinck’, het Centrum voor de kunsten in Oss. Modellen De afwisseling van de verschillende modellen, wordt als plezierig en inspirerend ervaren. De door allen geprezen ‘relaxte sfeer’ binnen de groep maakt dat ook de modellen graag terugkomen.
Heeft u interesse in het schilder/ tekencollectief als tekenaar of als model en wilt u nadere gegevens: neem dan contact op met Riet Klaassen. (contactgegevens vindt u onder de llink kunstenaars)
Leden van het GBKO die actief zijn binnen het collectief: Yolande Iddink Riet Klaassen Gerda Leemhuis Theo Loermans Jan Teuwen